Hur väljer jag rätt golv?

Jag sökte runt lite på nätet och hittade en otroligt bra sida med vardagstips från Coop. Här finns det flera databaser med allt från växtskötsel till information om golv och hur man bäst målar en tapet. En otroligt bra sida helt enkelt!

Här är till exempel ett utdraget tips från Coop om hur man ska tänka när man väljer golv. Absolut något jag ska spara här på min blogg, och plocka fram vid ett senare tillfälle.

Vad du bör tänka på när du ska lägga in ett nytt golv. [Text nedan tagen ifrån COOP vardagstips]

Parkettgolv
Parkettgolv lämpar sig för vardagsrum, allrum och sovrum. För kök och entréutrymmen är parkett möjligt, men mindre lämpligt. Använd aldrig parkett i våtutrymmen. Ytan är av lackat trä som ger ett slitstarkt golv som med åren förändras på ett sätt som de flesta uppfattar som vackert. Hårt slitna eller skadade parkettgolv kan renoveras genom att slipas och lackas på nytt. Golv med tunnare yta av trä eller fanér benämns ofta trägolv. Sådana golv kan inte slipas om.

Laminatgolv
Laminatgolv passar i hemmets alla rum – utom i utrymmen för bad och tvätt. Laminatet består av konstmaterial i flera skikt med skyddande melaminplast överst. Laminatgolv är mycket slitstarkt, bleks inte av solljus, står emot fläckar, cigarettglöd och tryck från t.ex. smala klackar. Numera finns golv som läggs helt utan lim. Golvbräderna låser då fast varandra.

One thought on “Hur väljer jag rätt golv?”

Comments are closed.