Ordning och reda – håll uppe humöret

Imorse tvingades jag stå 45 minuter extra vid köksbordet och torka, diska och städa undan eftersom vi får besök idag. Så himla tråkigt att behöva sitta de extra 45 minuterna på jobbet idag eftersom jag kom sent imorse. För en gång skull hade det varit roligt att komma hem innan det mörknar.

Inspiration till hur man har ordning och reda i entrén.
entre

På bilden ovan, ser man en stor hall, vilket oftast inte är drömläget. Det är däremot bra att ha en sittplats för att sitta och ta på sig skorna. Utnyttjar man dessutom med korgar under, så kan man trycka in en heldel här. Bland annat skulle man kunna ha återvinningssortering.

Tips är att inskaffa en eller två IKEA skohylla eller JYSK skoförvaring.  Denna tar minimalplats och här i kan ni få plats med vantar, mössor och skor allt på samma gång. Väldigt bra för dig med liten hall. Dessutom så syns inte innehållet för dina besökare, eller för dina trötta ögon.

1002

Har du väldigt liten plats, så inskaffa en smal väggpanel från IKEA, där du kan hänga både nycklar, mobilen, väskor. Sätt in två speglar mellan hyllorna också så kommer din hall bli mer luftig. För dig som är händig, så kan du köpa  hyllor, speglar, krokar var för sig och sätter upp på egen hand.
vaggpanel

Min personliga favorit

1003

Jag har inte sett den i verkligheten. Men en liknande bänk med korgar och sittplats vore perfekt i vår lilla hall.

Ordning och reda i garderoben

Ser det ut såhär i din garderob? Det gjorde det iaf i min. Kläder som låg längst in hittade man aldrig och det var svårt att städa på grund av att kläderna, väskor etc inte fick plats i garderoben. Men med lite hjälpmedel så kan det bli bättre.

 fore
I början ville jag inte lägga ut pengar på att köpa förvaringsprodukter, men nu i efterhand så inser jag att det var värt det samt att jag fått ut så mycket av att ha ordning och reda.

Ett hett tips är att inskaffa riktiga garderober och istället för hyllor sätta in förvaringsskåp som du behöver. Se till så att lådorna är utdragningsbara och att backar och lådor är genomskinliga så att du lätt hittar. Alternativ köper du i olika färger eller sätter lappar på, så att du lätt hittar och kan sortera.

Här ser ni ett förvaringsfack från IKEA. Genom att investera i olika storlekar, så får du en förvaring som fungerar.

hyllor2

Mitt bästa tips är helt klart att skaffa trådbackar eller plastbackar med ställning från IKEA eller överskottslagret eller liknande. (Ni ser dem bakom flickan på bilden). Tala om ordning och reda.

efter

2 thoughts on “Ordning och reda – håll uppe humöret

  1. Vilken härlig bolgg du har. Jag är helt såld på inredning och håller just nu på att förändra nästan hela huset i morden/shabby chic stil. Har suttit och funderat på vad jag ska göra med en vägg jag har, och tack vara dig så har jag nu kommit på det! 🙂 jag ska nog investera i en fototapet!

    http://www.mstraveller.svenskablogg.se

Comments are closed.