Tjänar man pengar på att sälja på Loppis?

Är det någon idé att sälja på Loppis? Av min erfarenhet så är varken Loppis eller auktion någon guldgruva. Däremot ska man inte underskatta värdet att återvinna saker. Ibland kan man hitta prylar som har ett kulturellt värde eller egenvärde. Men att tro att man kommer tjäna pengar på att försöka sälja av på loppis, så måste man ha prylar som har ett högre värde.

Elektronik är lättare att sälja via webben. Textiler säljer inte alls, bättre att ge bort – till någon att ”växa i” eller till en butik som säljer begangnade kläder. Porslin, koppar har lågt värde, med rätt köpare kan du dock få lite för det.
Guld är bättre att sälja till guldsmeden. Silver får man inget för.

Lönsamt att sälja

Mest lönsamt, varumärken står i kurs även på andra hands marknaden. På tradera kan man hitta mycket som har ett schysst märke. Allt som är inplastat (orört), eller där taggen är kvar, brukar man kunna säljas till ett högre pris.

Sälj

Barnvagnar, skridskor, möbler är däremot underskattat att inte sälja via Loppis. Värdet kan stå sig och du kan få ut i alla fall hälften av vad du själv betalat. Instrument brukar också stå sig i värde. Samlarobjekt som mynt, frimärken och bokmärken brukar också stå sig i värde. Även VHS och DVD-filmer, serietidningar kan du få lite för på loppis.

Lycka till.

Poppis med Loppis