29:- metern… hemmagjort är det nya ”köpe”.

 

Min hemmagjorda klänning.

För 29 kr metern köpte jag detta tyg, efter mycket tråcklande blev det en klänning som jag hade i helgen. Den oranga färgen passar vår såväl som höst, eller varför inte som en coktailklänning på sommarfesten?

 
Jag tyckte det var extra fint med det rosa fodret och den klarröda dragkedjan, det skar sig rejält, vilket jag gillade. Lite extra komplicerat att sy, men oj vilken lyxkänsla med fint foder och varenda nålstick i fingret är värt det efteråt. Dragkedjan var lite klurig den med och tittar man noga, ser man förstås att det är hemmagjort, men det är det som jag tycker är fint.
Jag skulle vilja ha en liten lapp till nacken, vet ej vad det ska stå på den, ”approved by J…. ” (min sambo som var smakråd) eller kanske ”Hemmagjord av Malin S”.
 
Hemmagjort är det nya ”köpe”.  Tänker på Emils pappa Anton, köpe och köpe, jag hör aldrig annat när Emil ska till marknaden i Mariannelund för att handla…
 
Vad tycks för att vara den första klänningen jag sytt, någonsin.  Kanske vågar kasta mig på Marimekkotyget jag köpt snart, inget tyg går säkert för tillfället. 
 
Rekommenderar Elin Eks fina bok Supertanten. Många bra tips till alla supertanter där ute!
           Syjuntan – ett rum för konstnärlig verksamhet, kvinnogemenskap och politik. Låt dig inspireras, brodera ditt eget monogram, virka en grytlapp eller varför inte sy dina egna tantkläder? Ett praktiskt och inspirerande kapitel!

3 thoughts on “29:- metern… hemmagjort är det nya ”köpe”.

  1. hej!
    fin blogg du har! undrar om du syr klänningar på beställning och vad det kostar i så fall utöver materialet osv. kram

    1. Tack Evelina! Nej, jag syr inte klänningar på beställning. Det här var den första jag sytt själv och det tog ca 5 provningar för att få till det, så det skulle bli alltför tidskrävande. Jag ville mest visa att allt är möjligt, även om jag inte har någon mer syutbildning än från syslöjden i skolan och ett stort intresse att skapa saker. Trevlig helg!

Comments are closed.