Dukning för 3-rätters middag

Synd att inte besticken kom med på bild. Här är förrätten. Soppsleven låg till höger, längst bort. Därefter kom huvudrättens kniv. Ovanför tallriken ser ni dessertsked och gaffel. Innan tallriken blev placerad stod det en servett på bordet. Började hälla upp vitt vin från höger sida.

20120615-070511.jpg

20120615-070548.jpg
Vill ni veta vad som åts? Det första var en god soppa, samma för vegetarianer. Till det så låg en assiett på vänster sida, så vi fick bröd till. Klicken i mitten var cream fraîche. Soppan var någon slags grönsakssoppa.

Huvudrätten var delade färgspottatis, delade små lökar och så lite dill. Ihop med kyckling. Garnering med sparris och morot.

Efterrätten var tunn skivad chokladkaka, tillsammans med en kula gammeldags vaniljglass. Strödd med mandel. Skivade rostade jordgubbar låg längst chokladen och rostade pastagenötter (stavas det så). Jättegott i alla fall. Ganska små portioner. Men helt lagom mätt blev jag. Kaffe till efterrätt.