Kreativa konferensanläggningar

Jag skulle vilja starta en mysig konferensanläggning. Jag har länge funderat på att köpa upp en lokal och hyra ut för möten, en annorlunda konferensanläggning med tillgång till kök och toalett. Där det är den senaste teknikutrustningen och en annorlunda, kreativ och inspirerande miljö.

När man hör ordet konferensanläggning, så tänker i alla fall jag på en lokal med bord och stolar uppradade efter varandra. Ljusa lokaler, tomma på innehåll, kalla och tråkiga. Inte en kreativ miljö. Hur skulle man som inredare kunna göra en kreativ miljö i en möteslokal? Går det utan att kosta en förmögenhet? Jag skulle tycka det vore riktigt skoj om äntligen hemma, arga snickaren eller Bygglov kunde komma förbi vår föreningslokal och göra om.

Hur skulle man kunna göra en inspirerande konferensanläggning? Anlägga ett akvarium eller damm i konferensrummet? Låta hela golvet vara ett akvarium? Inreda med växter? Inreda med stolar i olika färger med en solnedgång på väggen? Jag har lärt mig att människor blir lugna av att se ett vattenfall. Kanske ska man ha en fototapet som ett vattenfall? Eller så skulle hela möteslokalen kunna vara en galleria med tavlor utställda.

Jag funderar på att skicka in bilder på min föreningslokal och ansöka om att programmen kommer dit och gör om. Tänk om man sen skulle kunna hyra ut lokalerna om de inte används, och på så sätt på in lite pengar till föreningen. Skulle inte det vara toppen?