Ny skorsten till huset

Vid den här tiden på året, drar vi oss mer inomhus och vad är inte mysigare än att ha en värmande brasa att kura vid och värma sig på, den här mörka och kyliga årstiden.

Helhetsintrycket:
Vad lägger du märke till när du tittar på andras hus? Är det enbart fasaden, trädgården eller kan taket ha betydelse? En trist och gammal skorsten kan förstöra helhetsintrycket, finns det en snygg skorsten är det ett stort plus.

Elementet eld:
Även invändigt i huset är det viktigt att ta in elementet eld. Det är inte alltid man har möjlighet att köpa helt nytt, behöver du lyfta ditt hus, kan en renovering av skorstenen vara ett bra alternativ.

Olika tekniker:
Skorstensrenovering finns att läsa mer om på denna sida, praktiska tips och råd. Vid sprickor i din skorstensanläggning kan FuranFlexmetoden vara ett bra sätt, det innebär att man med en skorstensinsats kan behålla skorstenen och ha en väl fungerande eldstad, som är bra både för uppvärmning och en avgörande mysfaktor. I vissa fall krävs mer komplicerade metoder för att ge en bra värmeledning.

Somna till spisen:
En avgörande viktig faktor är också brandsäkerheten, med en insats behöver man inte vara lika orolig att det kan slå gnistor och ta eld i huset.

Elda inte för kråkorna:
Värmen går heller inte ut, utan går till större del in i rummet, dit man vill ha den.

Hemtrevligt:
Tveka inte att göra huset mer hemtrevligt och sätt igång din skorsten direkt, inget att vänta på nu i november. Kontakta din närmaste sotningstekniker för ytterligare information.

20121103-200529.jpg