Går det tjäna pengar på en blogg?

Att säga att alla som har en blogg drömmer om att tjäna pengar på sin blogg är att ta i. Däremot tror jag att de flesta skulle tycka det vore skönt att kunna tjäna pengar på sin hobby. Kan man tjäna pengar på sin blogg då? Ja, med träning går nog allt. Men visst krävs det lite jobb. För det första så är det ingen ide att försöka tjäna pengar på en liten blogg med få besökare. Det krävs några hundra besökare för att få betalt för klick och få annonsörer att vilja annonsera. Det finns några få som har yrkestiteln bloggare, dock är det väldigt få.

Gå med i Affiliatenätverk

Det finns en mängd olika affiliatenätverk därute som du kan testa och lägga in banners på din blogg eller hemsida. Ett av dem är bland annat Adtraction. Någon som testat Adtraction?

Adtraction erbjuder annonser från ett stort antal olika annonsörer i olika branscher, en del stora namn kan hittas här såsom Linas matkasse, bubbleroom etc. Annonserna kan placeras exempelvis på en webbplats, på en blogg eller på Facebook. För att få betalt på Adtraction måste du få en besökare att klicka på annonsen och sen få den till köp. Såg häromdagen en blogg som ständigt publicerade om nya produkter och skrev, du kan köpa produkten här! Här var sedan länkat via affiliatenätverket och om någon handlade, så fick ju bloggaren ersättning.

Hur hög provision du får varierar från fall till fall. Vi har testat några affiliatenätverk och tycker mest att vi ger mycket reklam för väldigt lite intäkter. I takt med att företag vill synas i sociala medier och för att få inlänkar, så kommer nog också ersättningen till publicerarna att öka.