Barnmöbler

Jag har fått ett mildare ryggskott, ändå går jag omkring som en 80 åring. Ett ord ergonomi, livsviktigt! Det är först när man blir sjuk man inser hur bra det är när man är frisk. Som pedagog brukar jag poängtera hur bra det är att anpassa möbler till dina barn. Det klart att barnen inte ska behöva sitta på knä eller stå upp på stolen för att kunna nå målarpenslarna på bordet. Det är inte heller meningen att barn ska behöva sitta på golvet och leka. Självklart ska det finnas möbler anpassade för barn i ett barnrum!

Den absolut mest populäraste barnmöbeln är antagligen barnsängen, därefter en ”tripp-trapp-stol” eller liknande för att kunna äta. Inte så konstigt va? Men jag vill påstå att stolar och bord anpassade för barn är minst lika viktigt.

Barnstolar och barnbord, kommer bli ordentligt använt kan jag lova. Både som fikabord, leka bord och målarbord. Jag vill påstå att den ”barnleksak” jag använde mest och hade användning för var en vit plaststol när jag var liten. Perfekt för att nå saker men också för att använda för att ”vara med”, få en egen plats och sitta ner.

barnmöbler

Dessa söta barnmöbler med Nalle Puh och Mimmi hittade jag hos Barnrummet.se.

bänk