Sponsrad video – ”Alcro Bestå – Färg som håller”

fasadmålningHäromdagen var vi ”så så så nära” några millimeter från att bli husköpare. Men det sket sig..

Haha, de kommer nya chanser och drömmen om att bli husägare kvarstår. Det som så många kanske bävrar över, måla fasaden, klippa häcken, rensa trädgårdslandet.. det längtar jag efter!

Idag publicerar vi en sponsrad video på Kurragömma. Det är Alcro, färghandlare. Känneteckning för Alcros produkter är  miljötänkande som är en viktig del i framtagningen av nya färg. Tänker ni på sånt? Miljötänkandet? Eller köper ni den billigaste färgburken? Många ”bra miljöval” går mig förbi, just av den anledningen av att jag inte vet vad som är bra miljöval. Hade jag två färgburkar att välja mellan och det står ”bra miljöval” på den ena, så skulle jag ta den. Jag vet nämligen inte hur man avgör vad som är vad. Priset påverkar såklart valet, men när det gäller färg och kemikaler, då skulle jag välja det bästa för mitt hem och min miljö. Håller ni inte med?

Färgsättning på fasad

Gult – En färg som för tankarna till slott och herrgård.
Rött – Svensk klassiker
Grått – Gråa, bleka byggnader påminner om 1800-talet.
Blå – Stadsmiljö tänker jag. Fint, men ganska ovanligt i Sverige. Vill du att fasaden ska bli vackert blå ska du välja ett färgprov som ser ut att vara blågrått. Vill du istället att den ska kännas blågrå ska du välja en kulör som är neutralgrå på det lilla färgprovet.
Vitt – Markerar av tradition att huset är betydelsefullt tänk ”vita huset”. Vitt lyfter fram huset och skapar kontrast mot omgivningen. Det framhäver även reliefer, former och skuggeffekter. En vacker vit färg har en gnutta gult och grått i sig. Så en smutsig vit färg är att föredra.

Av de hus vi hittills har tittat på har alla varit blåa. Har färgsättningen betydelse tror ni? Det är väl som med allt annat.. Första intrycket. Måla om huset, det är inte så svårt. Det svåra är nog att få rätt färg och det finns ju bra hjälp att få.