Sov som en prinsessa

Jag ifrågesätter de föräldrar som tycker att märkeskläder på små barn på dagis är viktigt. Hörde ett argument häromdagen om att ”vissa barn kommer i mjukisbyxor” till dagis, vilket var ”opassande”. Vem är vi vuxna att dömma? Personligen anser jag att barnen får ha på sig vad de själva vill. Mjukisbyxor är till exempel ett ypperligt bra lekplagg på dagis.

Om barnen får bestämma

Går du och trånar efter att slänga ut din gamla soffa och köpa en ny, i en ny färg eller stil? Det gör jag ofta. Inredning för barn och vuxna är inte samma sak. Barn behöver kreativa rum för att utvecklas. Det ska vara mycket lek, ro och möbler i deras egna storlek. Om barnen själva får bestämma så tror jag att en prinsesssäng hade varit att föredra. De bryr sig inte om ifall taket är vitmålat eller om all inredning går i samma färg. Prinsrum eller prinsessrum – låt barnen själva få bestämma.

barnsäng

Prinsesssäng från Barnrummet.se

pirat

Eller tänk att få sova i ett piratskepp!

Mindre förändringar av barnrummet

room makeover

Vill ni göra en mindre förändring, så ska ni satsa på ett ”room make over kit”, det finns i olika miljöer. Då får ni ett antal klisterdekaler som ni kan förvandla rummet med. I kitet ovan förvandlas barnrummet till en alldeles egen djungel på väggarna!