Stolsdyna mormorsruta återvinning, gör ditt hem mer personligt.

Igår började jag med mitt semesterprojekt, vilket är nya stolsdynor till barstolarna i vardagsrummet/matrummet efter inspiration av Pias fina virkade stolsdynor. Hon virkade dock en fyrkant i ett stycke och anpassade det efter stolarnas form, jag bestämde mig för att satsa på en mormorsruta istället, då mina stolar var fyrkantiga.

Ett kul sätt att göra ditt hem mer personligt.

Såhär gjorde jag:
Jag rev ca 1 cm breda trasor av mina påslakan. Dessa hade en svart respektive en vit sida, så det passade bra till mitt mormorsmönster att varva dessa.

Sedan virkade jag mormorsrutan med en väldigt grov virknål.

20130806-164557.jpg

Vitt påslakan

20130806-164634.jpg

Svart påslakan

Efter några varv såg mitt ”verk” ut som en grytlapp, då fortsatte jag tills lagom storlek.. Sedan var det bara att fästa alla remsor, detta gjordes med nål och sytråd. Väldigt bra handarbete till ”Allsången” på tv.

 

Till slut fäste jag dynorna mot stolsbenen med vita sidenband. Tjusigt tycker jag och det ger en romantisk touch på det.

Tips: Du vet väl att du kan bränna lätt i änden på silkesbandet för att få det att hålla sig snyggt och inte fransa sig.

 

20130806-164644.jpg

20130806-164650.jpg

20130806-164657.jpg

 

Annonser från IKT annonsplats

Ta bort finnar och acne
Naturprodukt som öppnar porerna. Kåda är
bakteriedödande, bakteriehämmande och antiseptisk.
www.bivaxsalva.se

Svensk honung Köp Online
Svensk Honung från Västergötland.
Len och fin med perfekt sötma.
www.hokensasbigardar.se