Designa din egna sänggavel

Pigga upp ditt sovrum och förnya med en snygg sänggavel. Vet du om att du kan designa en sänggavel själv och därefter köpa den tillverkad och klar, genom att köpa sänggavel hos azdesign.se? Med tjänsten finns inga begränsningar i färgval eller storlek. Du har helt fria händer att bli din egen designer. Företaget har ett antal mallar att utgå från så det är bara att börja designa.

Varför sänggavel?

Sänggavlar kan ha funktioner som såväl lyfta upp sängen, fungera som att hålla sängen på plats. Samt kunna innehålla förvaring. Det är dock skillnad på en sänggavel och sängstomme. De behöver inte sitta samman utan kan vara var för sig, sängstomme och huvudgavel.

Exempel på sänggavlar

Hittar du inte en sänggavel som passar på denna sajt, Sänggavlar på nätet, så lär det inte finnas någon annanstans heller.  Utbudet är enormt.

sänggavlar beige

Trendigt med vita sänggavlar

Just nu är det väldigt trendigt med vita möbler. Men jag skulle ändå rekommendera att inte ha den off white stilen utan satsa på en beigeton. Beigeton är nämligen mycket mer varmare och ofta är inte sängkläderna helt i off white färg heller.

Mörk sänggavel i sovrummet

I sovrummet kan man också med fördel välja en mörk sänggavel för att skapa mysbelysningen som man gärna vill ha i ett sovrum. Ett sovrum vill man ofta ska ge känslan av svalt, mörkt och mysigt. Därför kan man gärna använda en mustig färg, det behöver inte vara grått eller svart. Utan istället en murrig mörk grön eller mörk jordnära brun. Man behöver inte vara rädd för att använda färg. Det är nämligen färger som gör rum hemtrevliga.

Färgklickar och strategisk placering i sovrummet

Ofta ställer man sängen mot en vägg, den vägg som du först ser när du kommer in i ett rum. Det kan vara våra instinkter att alltid vilja ha kontroll över ingången. Det är väldigt sällan som man ser att sängen är placerad med sänggaveln i riktning mot dörren. Väljer man en enfärgad sänggavel så kan man ha en mönstrad fondtapet bakom sängen. När du stiger in i ett rum så vill man gärna fånga blicken. Har du fin utsikt från sovrummet så bör du rikta blicken till fönstret. Men bor du som jag i en lägenhet i stan med en parkering som utsikt så kan du med färgklickar välja vart du vill att blicken ska riktas. Genom att använda en färgklick som sängram så dras blicken medvetet dit.

grön sänggavel

Kunglig passion

Rött är en färg som sägs vara förföriskt. En röd sänggavel får mig att tänka på känslan av ”röda mattan”, alltså lite kunglig glam över det hela. För ett lyckligt äktenskap rekommenderas det att ha någon röd färgklick i sovrummet. Kanske är det en del av din sänggavel?

One thought on “Designa din egna sänggavel”

Comments are closed.