Skriva ut semesterbilder och andra minnen

I helgen gick jag en fotokurs, där jag blev påmind om vikten av att spara ner sina bilder. Det är viktigt att spara dem på flera ställen ifall du skulle råka ut för en brand eller olycka. Själv har jag lite lyx när det gäller sparade bilder. Dels så lägger vi upp dem på ”strömmen” i Iphone clouds. På så sätt delar jag och min sambo bilderna. Sen sparar vi ner dem på olika håll i olika datorer. Dessutom har våra föräldrar också tillträde till bilderna och på så sätt så minskar risken för att USB-minnen skulle bli förstörda, externa hårddiskar krascha eller att tjuven varit framme. Hur säkerhetskopierar ni era filer och bilder?

Skriv ut bilder eller framkalla bilder

Jag har minst sagt haft ett litet sidoprojekt där jag framkallat och skriv ut bilder. Det tar tid vill jag säga, speciellt om ni dessutom ska redigera bilderna. Det kostar inte så mycket att skicka in bilderna på framkallning, du kan få det från 0,5-1 kr per bild. Men ibland blir jag sur över hur de beskärt bilderna. Men att ta steget och skicka dem till framkallning är så mycket längre än att bara skriva ut dem direkt på skrivaren. Så nu har jag investerat i en laserskrivare i färg. Bara klicka på skriv ut och bilden blir perfekt.

Vilken skrivare ska man välja för att skriva ut foton?

skrivareEftersom jag arbetat med skrivare så vet jag att HP är ett otroligt bra märke, som dessutom har billiga bläckpatroner. (Ibland kan det vara så att det är billigare att köpa ny skrivare än ny bläckpatron – ja det är sant). Skillnaden på laser och bläckstråleskrivare är att laser är bestående. De försvinner inte om det utsätts för vatten. Dock blir bildkvalitet något bättre med bläckstråleskrivare.  Men för mig duger laserskrivare i färg för mina utskrifter förträffligt. Jag rekommenderar min skrivare, HP Officejet 5740 e-All-in-One . Skrivaren kostar ca 1500 kr. Bläckpatronerna kostar ca 200 kr för trefärg och svartfärg, patroner kan köpas här.

Så.. nu är det bara att skriva ut bilderna och rama in. Resultatet? Ja, det får ni se när vi flyttat in i nya huset.

 

2 thoughts on “Skriva ut semesterbilder och andra minnen

Comments are closed.