Metall och trä i inredningsdetaljer – Gör det själv

metallkorg
Denna står på min önskelista, en metallkorg i industridesign.

Nytt gott 2015. Här händer det grejer på inredningsvåren! Ingen har väl missat trenden med att metaller är tillbaka i inredningen. Det ska vara rent och besparande på detaljer. Detaljerna i sin tur ska vara enkla. Det går faktiskt helt emot vad som tidigare har sagt vara hemtrevligt och mysigt. Samt vänder på hela filosofin bakom feng shui. Det bästa med den nya inredningstrenden är att den är billig. Du kan enkelt få tag i de gamla skrivbordslamporna och industrilooken på loppis och aktion. Ett tips är att titta förbi på ett kontor som inte är upp till dato och be om att få grejerna.

 

 

coppar
Du fixar lätt metallooken själv. Ett koppar spraj handlar du hos pysselbutiken eller färghandlaren och så har du flera inredningsdetaljer i den nya heta trenden. Men se till att vara utomhus när du spejar och ha tålamod och spraja flera gånger.

 

Det finns alltid ett MEN…
Till den ”trista, enkla” industristilen kommer nu varma pasteller som hör våren till. Samt mycket material i trä. Att måla allting vitt är inte längre trendigt utan nu kan du ställa in furu och obehandlade möbler i din inredning.

kontaktplast
Med dekorplast i marmor gör du enkelt om dina möbler hemma. Jag kommer lägga kontaktplasten på ett glasbord och få en marmorskiva!

 

Andra naturmaterial som passar till den skandinaviska stilen är marmor som har gått upp och blivit en het potatis. Kul att marmor äntligen blivit populärt igen! För ett år sedan målade jag över mina marmorfönsterbrädor och nu är de trendiga igen.