Dags att tänka på solskydd

Vi har haft några fina dagar med strålande sol. I vårt nybyggda hus har vi ännu inga mörkläggningsgardiner, markiser eller persienner. Vi vet faktiskt inte riktigt vad vi vill ha. Däremot vill vi inte ha solstrålar i ögonen kl sex på morgonen. Det är otroligt skönt att vakna till ljuset men samtidigt blir det lite väl tidigt emellanåt. Det finns ju så mycket solskydd att välja mellan.

Plissé, bilden lånad från C.S Persinner och markiser

plisseer

Plisséer är ett nytt begrepp och produkt som jag faktiskt inte visste fanns tidigare. Det är som en mörkläggningsgardin men kan se ut som en gardin eller persienn. En mix så att säga. Pratade med en försäljare av persienner häromdagen och han sa att han hade plisséer i hela hans hus. De skapar den mysiga känslan av hemtrevnad för att det ser ut som tyg. Men du kan samtidigt ha den som solskydd och insynsskydd. hänger alltid perfekt i fönstret och inga ostryckta veck. Praktiskt för oss som kanske inte gillar att byta gardiner så ofta.  Det är bra att få se hur andra gjort, på CS markiser har de en massa inspirationsbilder, bilden ovan är lånad från dem.