Tjäna pengar till klasskassan

Rädda barnen mäter varje år barnfattigdomen i Sverige. De senare åren så har de tragiskt konstaterat att barnfattigdomen ökar. Det är de extra utgifterna som barnfamiljerna har svårt att få ihop till. Miniräknaren till gymnasieeleven, matsäcken på resan till mellanklabbaren, månadssparandet till klassresan för lågstadieeleven. Små summor som 50 kr i månaden kan vara svårt att få ihop. Därför kan det vara bra om eleverna själva kan tjäna pengar eller i alla fall försöka. Många gånger slutar det ändå med att föräldrarna får köpa lotter, eller bullbaket. Men då har man i alla fall försökt.

En fördel med att få barnen att tjäna egna pengar är att de blir medvetna om pengars värde och hur lång tid det tar att tjäna egna pengar. Jag tror det är nyttigt – även om det ska vara på en nivå där barnen inte blir tvingade till att sälja. Det finns en hel del företag där ute som erbjuder barn att sälja polkagrisar, sockor, majblommor och kakor för att få slantar till klasskassan. En bra grej som jag skulle vilja ha är blomsterkassar. Mias blomsterkassar är beläget i Örebro. Skulle vara toppen att få nya färska blommor hemlevererade, framförallt på vinter och våren innan knopparna slår ut. Jättebra grej för er som letar efter en produkt att tjäna pengar på till er klasskassa.

barn_tjänar_pengar