Förläng det goda livet

Som småbarnsförälder så är det lyx att få sova gott. Sova ut, sova länge och vara helt utvilad. Helt underbara ord. Aldrig trodde jag att jag skulle längta lika mycket till sängen så mycket som jag gör nu. Jag undrar hur man kunde sova skavfötters i en kökssoffa för 80 år sen? Hur kommer det sig att dessa numera 90-100 åringar fortfarande lever och till och ser mer ungdomliga i kroppen ut än mig? Det är ett mysterium.

Kanske handlar det om att lyfta med benen, lyfta rätt, sitta rätt. Förr så var det inga armbågar på bordet eller kutryggar. Kanske berodde de på deras hållning? Nu för tiden så finns det en många olika hjälpmedel för att slippa få ont i rygg och leder. Sitter ni ergonomiskt?

Om jag vann på lotto så skulle jag köpa ställbara sängar. Tempur är ett känt märke inom tryckavlastande ergonomiska ställbara sängar. Men märket Nasa är minst lika bra och BILLIGARE. Jag ångrar att vi köpte sängar på IKEA, skulle mer än gärna vilja sälja dem och köpa Nasa ställbara sängar istället. Våra sängar från IKEA, madrass och sängram kostade i runda slängar 9000-10 000 kr. Det var inte billigt för det tillkom en massa vi inte hade räknat med. vi hade räknat med ca 6 000 kr. Hade vi köpt en Nasa komplett set. Hade det kostat 11 000 kr. Det hade det varit värt för att få sova gott. En ställbar säng hade varit guld värt när jag var gravid.

ställbar säng nasa