Mjuka eller hårda paket i år?

I dagarna så har det spekulerats mycket kring vad som är årets julklapp. Nu har jag sett att man korat robotdammsugaren. Men kan man kora årets julklapp innan julen? Hm.. ja om julrean är innan julen och om vårkläderna redan ligger under julgranen så kanske vi ska stressa fram årets julklapp innan julen ens har infallit. Innan julstämningen har infallit. Jag såg i alla fall att konkurrenten till robotdammsugaren är välgörenhet. Till jul är det alltid något extra med välgörenhet, kanske är det från romantiska amerikanska filmer som vi blir extra sentimentala i jul. Eller också är det för att det är extra kallt och extra hårt klimat för de som har det riktigt svårt.

Men hur man än vrider och vänder på det så har vi bara en inkomst. Vad ska den gå till? Utöver det viktiga som el, mat och hyra? Hur stor budget lägger du i julklappssäcken? Är dina paket mjuka eller hårda? Själv har jag köpt skjortor till min sambo. (Nu får vi hoppas att han inte läser detta). Jag tycker kläder är riktigt bra presenter, både till jul och kul i vardagen. Det är saker som vi behöver och som vi behöver unna oss för att själva må bra. Konsumtion leder faktiskt till jobb, framförallt om man väljer Svenska företag. Just nu handlar jag mycket på Stayhard, ett företag med uppkomst i Herrljunga. De har både herrkläder och på senare år mode för kvinnor.

Sen måste jag säga att jag tycker det hade varit kul om han fått en mini segvay. Det hade nog varit roligt i sisådär 10 minuter. Sen hade den fått stå på prylhyllan i förrådet. Skänker jag några pengar? Ja, varje gång jag går och handlar. Till de gula båtarna etc. Jag tycker också det är bra när det är rosa bandet kampanjer och runda upp och att produkter är ”rosa”. Men tyvärr brukar jag aldrig hitta något just då som tilltalar i kategorin. Företag som skänker pengar är jag uppmärksam på och försöker göra bra val med plånboken. I år är välgörenhet kanske lite mättat, får man vara egoistisk och köpa leksaker till såväl vuxna och barn? Eller kommer samvetet ikapp på julafton när man ser tiggare stå utanför Ica när man bara ska in och köpa den sista julmaten?

11270127_display_506_613

Till min käre sambo köper jag mjuka användbara klappar i år. Denna ursnygga jumper är från Stayhard.