Våga göra saker annorlunda

pepparkakorPrecis kommit hem från en väldigt inspirerande föreläsning med Anders Lundin, ni vet Robinsson Anders, Bullen Anders, eller Allsång Lundin. Ja, han den där barnkära programledaren som jag tror faktiskt var med i Björnes magasin när jag var liten på 80-talet? Eller… ja han pratade just om det här med ålder om att våga ta klivet och gå åt vilket hål man vill, hur man vill men konsten att våga.

Jag har sedan dess (säg 10 minuter) funderat på om jag faktiskt, faktiskt ska skriva riktiga kärleksfulla rim igår. Alltså något som jag verkligen menar, men ändå på rim så det inte blir sentimentalt.. Eller vågar man det? Vågar ni uttrycka era känslor? Jag tänker just nu särskilt på min farfar. Det skulle vara roligt att göra något alldeles extra för honom. När han fyllde 60 år, kollade vi med ett företag som gör tryck på kläder om de kunde trycka upp ”Ronny 60 år” som text på självlysande gula kepsar. Därefter åkte vi till Grekland och hade dessa på oss hela veckan, alla 35 st i släkten. Ska jag tillägga att vi bodde på samma hotell och var 10 år och hade jättekul av att vi hade likadana kepsar som ALLA också använde. Vi syntes i alla fall i mörkret. Alla kom med hem på flyget igen.

Foto, kort och ord ja det går att göra mycket med sina händer eller kreativitet för att faktiskt visa vad man känner och vill och då vågar jag när det är handlingar istället för ord. Det var en fantastisk roligt. Som småbarnsmamma så tar alla dessa små extra grejer bara lite längre tid. Ibland gäller det att hitta genvägar, visst kan man göra det själv men om du köper tjänsten så blir den faktiskt gjord. Tryck på kläder är inte särskilt svårt att beställa online på smscreen.se till exempel. Men kanske ett roligt projekt med barnen också. Men ja även småbarnstiden går fort som bara den.

Min farfar sitter i detta nu och funderar på sin nästa födelsedag. Hur han ska fira sin födelsedag och hur han vill att hela släkten ska samlas och umgås. Ja, nu är vi en stor släkt. Men jag tänker ändå att vi faktiskt ska hinna med och träffas på jul i år. Trots allt det andra jag vill göra, så är det vissa som jag vill träffa lite oftare än vad jag gör. Det är bland annat min farfar. Så i år så ska jag nog våga göra något annorlunda för att visa hur mycket jag uppskattar han och alla de andra.