Leksaker – En magisk värld!

Det ska tindra i ögonen när barnen kommer in i leksaksbutiken. Det ska vara kreativt, mysigt, sagolikt. Det ska vara en värld av lek och glädje, skratt och lek..

Jag tänker på Ensam hemma, en av de första filmerna när familjen åker iväg och lillkillen Kevin blir hemma. Han går till leksaksaffären, träffar tomten och köper smällraketer och annat rackartyg till att gilla fälla till tjuvarna. Det är en klassisk amerikan jul med en stor, stor, tät gran och klassiska stora kransar på dörrarna. Det är så fint.

Men när jag var inne i leksaksaffären med min dotter i veckan, så kände jag plats, plast, plast. Billigt, billigt, billigt. Går sönder snart.. Barnarbete och rosa för tjejer, blått för killar. Det var första gången på säkert ett decennium som jag var inne i en leksaksbutik. Det var inte roligt, det var inte kvalité och det var inte kreativt eller mysigt. Det fanns ingen tomte utklädd i butiken. Det gick inte att leka i butiken. Det var mycket tråkigt.

Tänk om man skulle öppna en leksaksaffär. Vad mycket kul man kunde åstadkomma.