Tänk vad restaurangmöbler kan påverka ditt intryck

Idag var jag på en libanesisk restaurang med jobbet. Ibland går jag ut och äter själv, då blir det oftast ett café eller donken. Men när vi är flera så tar vi ofta en dagens. Idag kom vi in på en indisk restaurang, men jag var nära på att vända i dörren. Det var trångt, mörkt och avskilt och riktigt mysigt. Men alldeles fel känsla på restauranginredningen för att gå dit och äta lunch med chefen. Det var snarare nattklubbkänsla och hångelbås.

Tänk vad inredningen kan göra mycket för atmosfären i en lokal? Första intrycket som bestämmer om detta är ett hak som man vill gå till flera gånger eller aldrig sätta foten på igen. Inte minst hur skyltningen ser ut, är det inbjudande? Ger jag stället en chans?

Personligen skulle jag aldrig sätta mig vid barstolarna och äta middag. När vi var på en väldigt populär restaurang för några veckor sedan blev vi erbjudna att sitta i baren och äta. Det var helt fullt. Visst finns det hjärterum finns det stjärterum.. Men inte om maten kostar 300 spänn. Då vill jag gärna inte ha folk hängande bakom mig, spring i baren. Vissa restaurangmöbler går helt enkelt bort, aldrig att jag skulle vilja sitta på stolar där jag inte kan nå marken, eller behöva hoppa upp till för att sätta mig. Är det bara jag, eller är alltid de bästa platserna alltid upptagna?

Det bästa med restauranginredning är att man kan ta ut svängarna, så som man inte kan i hemmet.

modulsoffa-dune-horndel

Trendig modulsoffa. Går upp som ett berg i mitten. Perfekt för gäster att sitta och vänta på sin take-away order. Eller I ett väntrum där barn brukar besöka, varför inte på vårdcentral eller bvc? Trendig, snygg och lätt att möblera med.

restaurangsoffa-lodrat-somnad

Vem vill inte sitta här? ”Pix för att sitta på soffan”, den har man ju inte hört förut. Lång tid tillbaka så vet jag att skolan sa att de inte kunde köpa in soffor för de slits så fort. Varför slits de frågade jag? De används mer och håller inte lika länge. Blir billigare med träsoffor blev svaret. Det var alltså inte tal om skadegörelse. Det är så, varje normal människa älskar soffor, sjunka ner i, hänga lite löst i, mjukt om baken. Perfekt möbel för restauranger!

fatboy-rockcoco

Det är något vist med att ha kristallampor. Transparenta lampor förstorar och släpper fram ljuset. En mörk tapet till denna lampa fungerar jättebra. Därav, klockren i en restaurangmiljö med hög mysfaktor. Andas exklusivt. Visst är det coolt med den röda färgen i lampan? Skulle man nog klarat sig utan hemma, men i en restaurangmiljö kan man ta ut svängarna.

Alla bilder ovan är lånade av Azdesign.se