Redigera bilder är helvete så svårt

Jag är så dålig på bildbehandling! Hjälp. Jag orkar faktiskt inte lägga flera timmar på att redigera bilder. Köpte ett abonnemang på adobes produkter, kostade runt hundringen i månaden. Jag använde det en gång, det blev en dyr bild kan man säga. Jag tog min inte tid på ett helt år att utforska programmet eller sitta och leka med bildbehandling. Jag tror dessutom att jag har minst tre appar i mobilen med bildbehandling som jag inte använt. Samt gått minst tre utbildningar i photoshop utan att lärt mig mycket. Jag vill att det ska vara sjukt snyggt NU, jag vill att det ska bli så som jag vill ha det i huvudet men det blir så jävla dåligt när jag ska sitta med GIMP. Vadå lager? Vad är ett lager? Jag avskyr lager.. jag avskyr ordet lager, för jag fattar verkligen inte hur det används. Ja man kan visa olika lager. Men inte fan går det att byta lager ändå och ångra som jag vill. Det är så svårt och dyrt. Snälla har ingen ett lättare program? Som man få testa gratis innan och se om det är något för mig? Snäll, ber er om hjälp..