Hösten och stickglädje!

Jag har skickat med en önskelista till min syster på vad jag vill att hon ska inhandla i Norge när hon är där. Hon kommer hem på lördag! Kan knappt bärja mig.

Norge må vara känt för att vara dyrt, i alla fall i mat och alkohol. Men inte så värst i kläder. Det är ungefär samma priser som i Sverige. Men något som är sjukt kul i Norge, som jag upptäckte sist jag var där under vinterperioden, är deras stickkultur. Alla går omkring i tidslösa norgeluvor och mössor och lovikavantar. Till och med de små, små bebisarna. De har till och med supersöta stickade barnvagnsmobiler. Supertrendigt och supersöta. Vill ha. Dessutom är garnet väldigt billigt i Norge. Garn i Sverige är svindyrt. Min syster som faktiskt kan sticka (avundsjuk) hon stickade en jättefin ullklänning till sig själv. Bara garnet i Sverige kostade 800 kr!!

sticka_garn

Det svåra med att börja lära sig sticka är att 1 ) Få någon att lära en. 2) Hitta garn och stickor till det man vill få stickat. Därför är jag så tacksam för Hippstick garn, de har allt i ett kit, Där man får stickbeskrivning och garn och kan göra såna här små gulliga figurer. Visst är flodhästen helt bedårande?

hippstick_flodhast_garn

(Bild lånad av Hippstick)

Idag har Hippstick inte jättemånga stick-kit inklusive garn och garnmöster i shopen, men jag hoppas på att de lägger upp fler. Jag har hört att om man är nybörjare så är sjalar enkla att börja med och det finns det gott om. Strumpor är också en bra grej. Är det dessutom så att man bara orkar göra en.. ja då kan man ju göra en julstrumpa. hehe.