Julklappsspelet i år?

I år har båda våra släkter bestämt sig för att köra julklappsspelet istället för julklappar! Jag är sjukt nöjd, inte minst för att 1)julstressen kan lugna sig 2) Sparkontot riskerar inte att bli tomt igen. 3) Ångest över vad man köpt och inte köpt 4) Ångest över var man ska göra av alla prylar man fått.

Julklappsspelet rekommenderar jag starkt. Du behöver ju inte heller köpa julklappsspelet. Det fungerar så att alla köper en present vardera för ett visst belopp (förbestämt) och lägger alla klappar i en hög. Sen så låter man laget runt få slå en tärning. Visar siffran sex eller ett. Så får man ta ett paket. Yngst börjar. När alla klappar är utdelade, så kör man en omgång till med tärningen. Får man då sex eller ett, så får man ta valfritt paket av någon annan.

Förslag på vad julklapparna i julklappsspelet kan innehålla?

  1. Matvaror
  2. Vin
  3. Schampoo och balsam kit
  4. Ljusdekoration, doftljus, ljusslinga eller elektriska ljus (fick många i min släkt förra året). Jag skulle ha satsat på bivaxljus, rullade. Svårt att få tag på men finns här.
  5. Universal salva, som bivaxsalva. Jättebra när det är vinter för att få bort nara, torra läppar etc.
  6. Exklusiva köksredskap, ex pepparkvarn, saltkvarn, köksknivar etc.
  7. Julgrupp
  8. Glittersprej till nyår
  9. Ipadställ / mobilställ
  10. Biobiljetter, SPAbiljett

present-932219_960_720