Mina 6 bästa spartips

egentligen är inte detta endast spartips, det är också bra tips att ta kontroll över din inredningsstil.

Mitt första spartips

1. Ej reklam skylt på brevlådan

Försök inte lockas av att läsa reklamen, se vad du sparar och gå på köp nu erbjudanden. Lår reklamen få utgå ett tag och du kommer se att köpbegäret lugnar sig. Glöm heller inte att avsluta prenumerationer på mailen med reklam -även från dina favoritkedjor! Du kommer känna att stressen minskar.

2. Släng – sälj

Istället för att komma hem med fler prylar, låt ditt hem andas genom att göra av med prylar istället. Lika roligt att göra något nytt, ärvdes att rensa och göra fint. Så istället för köpmånad, tänk säljmånad. Lägg upp på Facebook, tradera, blocket. Städa ut och sälj undan för undan. Ibland kan man frestas av att slänga istället för att sälja. Du kanske inte får många kroner för det. Men samtidigt krävs det arbete att göra sig av med grejer och ger dig en nytta och eftertänkare om FU ska köpa fler grejer. För de pengar du får in, kan du ha som budget att köpa annat. Då värderar du pengar högre.

3. Gör om

istället för att hänga på online shoparna – häng på inspirationssidor som bloggar och facebookgrupper där de gör om möbler och pysslar och grejar. Fundera på vad du kan göra om hemma. Många gånger har våra anhöriga saker som också behöver slängas. Kanske kan ni byta något?

4. Lägg ifrån dig all teknik och lägg tid på ett projekt. Sy en kudde av någon gammal gardin.  Läs en bok. Måla en tavla. Försök komma bort från köphysterin.

5. Planera dina inköp

srorhandla, gör inköpslistor i förväg. Frestas inte av spontanköp.

6. Gå igenom vad du har

handla aldrig för att det är bra att ha. Gå igenom vad du har först. Handla endast det du saknar. Upptäcker du att du saknar en festtopp. Frestas inte att spontanköpa sockar för att de har erbjudande eller en kjol som passar till. Köp endast det du kom för att köpa.