Företag som får dåliga rykten

Beställt en dekor till dörren. Finns såklart inte att  få tag i på den svenska marknaden så beställt via Ebay. nu har det gått 4 veckor.. ännu inte kommit. Nackdelen med Ebay det tar sååå lång tid att man glömmer vad och när man beställt… Ibland dyker varorna inte ens upp och säljaren har helt plötsligt upphört. På Ebay gäller det vara källkritisk men samtidigt är kontrollen hård inom 30 dagar. Är leveranstiden längre än så, då får man skylla sig själv.

Men det är inte bara Ebay som har lång leveranstid. Toalettens färdigställande av företag i Tidaholm (lokalt bolag) har tagit oss flera veckor i anspråk. Trots att det i slutändan endast är några timmar som kommer faktureras. Inte nog med det, har vi heller inte fått en anvisning på varken timdebitering, prisuppgift för komponenter eller avdrag för försening. För att inte tala om datum när han kommer och åtgärdar? Vem står för att arbetet är försenat tre veckor? Om inte jag som beställare, när de lägger på extra debitering för transport. Vi får väl se vad räkningen landar på. Det är tråkigt hur hantverkare tror att man vill beställa av dem, när de inte kan ange vad det är för pris? Vi vill inte ha något speciellt märke, vi vill bara ha bra grejer till rimligt pris. Tror han själv på att han öppnar en katalog och pekar på det han vill ha och sen får det levererat till vilket pris som helst? I min bransch skulle jag kunna ge honom detsamma val. Denna kostar 3000 kr och denna kostar 15 000 kr. Men det säger vi inte, för jag får kolla det i efterhand när den är installerad och klar. Ångersrätt, bytesrätt.. nä det vet jag inte.. Hörde om en kollega som renoverade själv och det tog tid, lång tid. Hon klagade på leveranstider men å andra sidan så är det inget mot hantverkare som inte kommer för att leveranstiderna är långa även för dem… De om någon borde ju kunna ha kontakter och leverera i tid.

Bra företag ger kampanjkoder och faktiskt uppmanar kunderna att bli kund hos dem. De ger ett värde för kunden, inte minst den första gången de utför något på sajten. Låt mig ta ett exempel på spelbranschen där de jobbar med kampanjkoder och bonustrappa. Hos Jackpotjoy kan man till exempel som ny kund få kampanjkod för att bli medlem hos dem. Andra sajter har affärsmodeller där man erbjuder gratis spinn när man har varit kund en längre tid etc. Även på sajten Wish har en affärsmodell i samma upplägg där varje gång du besöker appen, får mer och mer poäng och därmed kan hämta ut rabattkoder.

Företag med dåliga rykten

Har också beställt underkläder från Timarco, som blir första och sista gången. Leveranstiden är över en vecka lång.. kommer heller inte ihåg när jag beställde denna. Men underkläder är lurigt, där går det inte skicka tillbaka hur som helst. Men jag kommer ändå inte rekommendera detta företag.

Faktum är att vissa företag förstår inte vad dåligt rykte faktiskt kan ge dem.  Med sociala medier så sprids allt lättare än innan. Konsumenterna är mer medvetna än man tror. Så att köra i gamla fotspår och som hantverkare tro att ingen gör efterforskningar själv på nätet är naivt. Eller som timarco använda nedanstående Google annons och tro att den kommer generera klick eller ökad varumärkesplacering.

Underkläder på nätet 1997 – Timarco.se

www.timarco.com/

Tyvärr finns inte produkten i önskat antal, vi har justerat antalet till det som finns i lager. st. Delsumma: Till Kassan. Du är kr från din rabatt kr. AVDELNINGAR. Varumärken · Nyheter · Bästsäljare · Premium Outlet · Underkläder · D+ kupa · Mamma · Bad · Kläder · Sport · Sport-bh · Strumpor · Skor …