2020 är det Hemester som gäller och trädgårdsarbete

Tillhör du den skara som deppar över en sommar med restriktioner för Corvid-19? Här kommer en rad tips på bra aktiviteter för din sommarsemester på hemmaplan, din hemester.

5- i topp aktiviteter för Hemestern

Här nedan kommer våra topp 5 aktiviteter för att förgylla sommaren 2020 på hemmaplan.

1. Trädgårdsarbete

Gör det fint på altan, uteplatsen, balkong. År 2020 semester gäller det att gå all in på en trevlig uteplats och utevistelse. I år kommer inte mina blommor dö för att ingen tog hand om den under torra, soliga dagar. I år är året du ska satsa på ettåriga växter som har stor grönska och som blommar rikligt. Sprid fröpåsar under träd för att få marktäckande rabatter. Eller så i blomsterlådor på balkongen. Själv har jag valt att sätta Pampagräs från Impecta fröpåse, så att de kan växa till sig till ett vindskydd och insynsskydd i sommar. Bra alternativ till att spendera mycket pengar på plantor. Alla kan få en grön och skön uteplats, oavsett om du bor på landet eller i stan. En schersmin är ett måste för doftande i Juli.

Har du inte trädgård? Dåliga förutsättningar för en egen trädgård? Så se till att skaffa såväl sköna utemöbler, tak och vindskydd över terrassen, inred balkongen etc. Denna sommar kommer spenderas mycket inomhus, inom den lilla kretsen och därför skapa så bra förutsättningar som möjlighet för utevistelse i anslutning till bostaden.

Bor du i en lägenhet utan balkong. Kolla med bostadsföreningen om det inte går att anlägga en lund för doft och smak. En avskild plats för att njuta av växter, utevistelse och natur. Där ni planterar tillsammans kryddväxter och andra bi-och fjärilsvänliga växter.

2. Anlägg en grillplats

Har du hus, se till så att du har en grillplats, eller bygg upp ett eldningsfat. Bor du i lägenhet, se till så att du har redskap för att göra upp en grillplats på skogspromenaden eller fråga bostadsrättföreningen om de inte kan anlägga en allmän plats för grilla och utevistelse nära.

3. Odla själv

Sluta spring till matbutiken. Även en liten odling går att göra i såväl lägenhet som hus. Anlägg en täppa med snittblommor, odla potatis i en kruka, jordgubbar i en ampel eller sätt morötter i en balkonglåda. Du behöver inte ha gröna fingrar, det  räcker med att läsa på fröpåsarna och följa anvisningarna. Att odla är roligt och inte alls svårt. Men det gäller att ha tålamod och vänta på skörden. Det du odlar själv kan du ta vara på länge. Du kan också ge bort i uppskattade presenter.

Vinbuskar och blåbär kan planeras i krukor och tomater trivs jättebra i köksfönstret. Dessutom blir du glad av gröna växter som renar luften. Egenodlad mat smakar bäst.

4. Hemmafixaren -Gör det själv-

Dags att ta tu i den där renoveringen. Måla en vägg, måla ett hus, bygga om eller skruva ihop en möbel från IKEA. Beroende på ditt projekt, är regniga dagar hemmafixarens bästa vän för att få något nytt gjort under semestern.

5. Cykel

Ta dig ut med cykel och få motion på köpet. Besök omgivningarna och inse att på cykel kommer man inte lång men har ändå en skön stund tillsammans. Besök en sjö i närheten eller ta med en picknick. Upptäck dina närmaste omgivningar.