Gör om uteplatsen och sporta hemma

Under “hemestern” kan det vara kul att ha något slags projekt att ägna sig åt, i synnerhet de dagar då vädret inte riktigt levererar. I dagens artikel flyttar vi utomhus för att kika på 3 smarta lösningar kring hur du kan göra om uteplatsen och sporta hemma.

Hemmatips som sätter full fart

Att göra hemmet sportigt utomhus behöver inte vara krångligt alls. Allt som behövs är en idé, yta samt ett mindre kapital. Och ett brinnande sportengagemang, såklart. Bor du i lägenhet kan du förslagsvis gå ihop med andra grannar för att pitcha in dina idéer till bostadsrättsföreningen. Varför inte sporta till innergården med en basketkort, till exempel? Vi har alla olika förutsättningar till att pimpa uteplatsen, och många kreativa lösningar finns. Låt oss nu kolla in några sådana.

Utegym hemma

Kreativt utegym, Photo by Roman Kaiuk on Unsplash

Att ordna ett utegym på hemmaplan är kul och kräver planering. Bestäm först hur ambitiöst ditt utegym ska vara – vill du ha maskiner till alla muskelgrupper, eller räcker det med lite enklare utrustning? Ett bra tips för att komma igång med planeringen är att leta inspiration hos andra som byggt ett utegym hemma. På så vis kan du få tips på vad du bör tänka på, samt hur du ska gå tillväga när det blivit dags att börja bygga. 
Föredrar du att bygga ditt gym inomhus, exempelvis i en källare, går det förstås bra det också. Ett innegym är dessutom gångbart året om, vilket förstås är en fördel när vintern börjar krypa sig på.

Fotbollsplan på hemmaplan

Många av oss har drömt om en alldeles egen fotbollsplan. För dig som bor på landet och har tillgång till större gräsytor, är drömmen faktiskt inte långt borta. Mät upp och märk ut planen, fixa dit två mål, en fotboll samt ett glatt gäng spelare. Svårare än så är det faktiskt inte att styra upp en fotbollsplan på hemmaplan. Voilá!

Sitter du inte inne på de antal kvadratmeter gräsyta som krävs för att ordna med en fotbollsplan, finns det andra sätt att engagera sig i fotboll. Du kan exempelvis gå på fotbollsmatcher med dina kompisar för att se favoritlagen spela. Man kan även kolla vad oddsen ligger på för ditt favorit lag där till exempel bet365 har bets som även erbjuder odds på både på mindre ligor i Sverige, samt Allsvenskan och internationella evenemang som Champions League och Premier League.

Basket på garageuppfarten

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Att montera upp en basketkorg är ett enkelt sätt att ta hem sporten. Dessutom krävs inte speciellt mycket då korgen kan monteras upp i princip var som helst där underlaget är asfalt, och där utrymme till att spela finns – exempelvis på garageuppfarten. Innan du börjar är det bra att ta reda på vad du ska tänka på när du köper basketkorg. Bör du satsa på en monterad,
portabel eller fastgjuten korg?  

Vill du vara riktigt pysslig kan du genom att bygga din egen basketkorg plocka hem många stilpoäng. Varför inte dekorera den på ett unikt och personlig sätt, när du ändå är i farten?

Att ta sportandet till hemmaplan behöver inte vara svårare än så. Med förhoppningen att du funnit inspiration till hur du kan sporta till uteplatsen har det nu blivit dags att avrunda. Lycka till med hemmabyggandet.