Låt din favoritsport visa vägen för inredningen

Gillar du sport? Har det blivit dags att uppdatera inredningen där hemma? Se hit. I dagens inlägg delar vi med oss av enkla inredningstips för den sportintresserade. Utgångspunkten för dagens inredningstips är de populära sporterna surfing, fotboll och basket. Låt dig inspireras.

Dröm dig bort till semester med surfinspirerad inredning

Bild: Unsplash

Önskar du att få in semesterkänslan in i hemmet är en surfinspirerad inredningsstil kanske något för dig. Och faktum är att det inte faktiskt behöver vara krångligt alls, med enkla medel kan du känna in surfen hemifrån.

Börja med att investera i ett gäng gröna växter. Du kan läsa mer om sorter och vård på Expressen. Tänk palmer och flikiga blad för att få en tropisk känsla. Vad sägs exempelvis om en minipalm, en monstera och ett och annat elefantöra. Med tiden kan du utöka växtsamlingen genom att ta sticklingar på plantorna. Dessutom är det kul att ge bort till nära och kära i present.

Steg två är att få upp härliga semesterinspirerad konst på väggarna. Vill du göra det enkelt för dig finns mängder av poster med härliga surf- och semestertryck att köpa på nätet. Ska du slå på stort kan du beställa hem en riktig surfbräda som Trendspanarna skriver om, och hänga på väggen. Det är en detalj som blir både snygg och effektfull. Surfbrädan kan du sedan packa med dig när kalendern säger surfsemester. 

Önskar du att få in semesterkänslan in i hemmet är en surfinspirerad inredningsstil kanske något för dig. Och faktum är att det inte faktiskt behöver vara krångligt alls, med enkla medel kan du känna in surfen hemifrån.

Börja med att investera i ett gäng gröna växter. Du kan läsa mer om sorter och vård på Expressen. Tänk palmer och flikiga blad för att få en tropisk känsla. Vad sägs exempelvis om en minipalm, en monstera och ett och annat elefantöra. Med tiden kan du utöka växtsamlingen genom att ta sticklingar på plantorna. Dessutom är det kul att ge bort till nära och kära i present.

Inred fotbollsenligt med enkla detaljer

 

Att inkludera kärleken till fotboll i heminredningen är enkelt och extra kul under pågående säsonger av stora ligor som Champions League och Premier League.

Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur fotbollsinspirerat ditt hem kan bli. Du kan exempelvis investera i bäddset eller en uppblåsbar stol i fotbollstema, med lag som Chelsea (och andra Premier League-aktuella fotbollslag) på. Varför inte slå dig ned i din uppblåsbara Chelsea-stol med valfri dryck i handen, för att heja fram favoritlaget under höstens matcher och ligor? Chelsea möter Burnley snart, den 30 oktober, där oddset att Chelsea tar hem matchen i skrivande stund ligger på 1.53. Nyheter och bets inom sporten kan du hitta mer info om på bet365, medan du lutar dig tillbaka i din fotbollsinspirerade lya.

En annan klassiker är att låta en och annan fotbolls-affisch pryda väggarna där hemma. Har du gamla klenoder i form av fotbollspokaler eller halsdukar kan du även låta dessa bli en del av inredningen.

Installera en basketkorg hemma

Bild: Unsplash

För basketälskaren som vill slippa träna på pricksäkerheten utomhus (förståeligt så här i vintertid), finns en smart lösning. Genom att installera en basketkorg inomhus hemma underlättas träningen och ger hemmet en autentisk sportkänsla.

Basketkorgen kan monteras direkt på väggen i hemmet eller källaren, alternativt rullas in på en ställning. För att kunna göra denna typ av inredning krävs att du ha relativt högt i tak, annars blir det lite väl lätt att träffa korgen.

Tänk på att säkerställa att ditt golv är tåligt och klarar av kraften av en studsande basketboll. Vill du skydda golvet kan du med fördel lägga en heltäckningsmatta med hård yta i den del av hemmet som basketkorgen sätts upp. ”Better safe than sorry” som man brukar säga.