Idrottsstjärnornas alla lyxiga hem

Det är upp till var och en att avgöra vad som räknas som ett lyxigt hem. För några kanske det handlar om mycket yta – både i bredd och höjd. För andra kanske det handlar om historia – både äldre och nya byggnader kan vara lyxiga. 

Den som inte är riktigt säker på vad som är lyxigt i just deras ögon, kan se efter hur några av världens största idrottsstjärnor bor. 

Lewis Hamilton – Formel 1

Den brittiske formel 1-föraren fortsätter att vinna grand prix efter grand prix. I somras kunde sportspel och nyhetssajterna berätta att han hade tangerat ytterligare ett av Michael Schumachers rekord. Säsongen slutade med att Hamilton tog hem sin sjunde VM-titel. Oddset för att han vinner sin åttonde titel nästa år är 1.40. 

Nu när det är uppehåll kan Hamilton äntligen dra sig tillbaka för lite välbehövlig vila. Frågan är bara vilket av hans hem han väljer. Hamilton har en lägenhet i Monte Carlo i Monaco, en lägenhet i Geneve i Schweiz, en villa i västra London – som tidigare tillhörde den före detta Burberry-designern Christopher Bailey, och en takvåning på Manhattan. Hans Monaco- och Geneve-lägenheter har han lyckats hålla privata och väldigt lite är känt om dem. Däremot är hans New York-våning ett spektakel. Våningen är 600 kvadratmeter och innehåller bland annat en pool, squashhall, ett gym, bibliotek och vinkällare.

Källa: Unsplash

Cristiano Ronaldo – Fotboll

Den portugisiske fotbollsspelaren må spela i italienska Juventus, men hans bas kommer alltid vara i Lissabon. Eller i alla fall under vissa månader av året. I slutet av 2019 köpte den flerfaldiga Ball d’Or-vinnaren Lissabons dyraste lägenhet. Slutpriset för den 290 kvadratmeter stora lägenheten landade på ca. 75 miljoner svenska kronor – och det var en lång budgivning. 

Källa: Unsplash

Utöver att innehålla de vanliga rummen, såsom sovrum och kök, finns det en utomhuspool på taket, ett eget spa, ett gym och fem badrum. Den nästan fullständiga panoramautsikten är utöver den portugisiska huvudstaden. 

Vid sidan av sin storstadslägenhet äger Cristiano Ronaldo två villor i Turin, vilket är Juventus hemort, en villa i Madrid och en strandvilla i Marbella.  

Tiger Woods – Golf

Är man en av världens genom tidernas bästa golfspelare måste man ju ha en egen golfbana. I alla fall om man frågar amerikanen Tiger Woods. Woods enorma fastighet på 900 kvadratmeter heter Jupiter Island Florida Mansion och värderades 2017 till 60 miljoner dollar. 

Den ligger intill havet men har trots det fyra pooler. Det finns vinkällare, bibliotek, träningsanläggningar, en löparbana, tennisbanor och enorma grönområden. I hamnen några meter från Jupiter Mansion står hans 47-meter långa yacht. Woods är väldigt privat men tidigare i år tog han med sig golfjournalister och visade upp sin 4-hålsbana. I samma veva visade han upp sin inomhusgreen och golfsimulator

Källa: Unsplash

Som om den här fastigheten inte vore nog äger Tiger Woods enorma fastigheter i Orlando och på Bahamas. Tidigare ägde han också en privat ö i Stockholms skärgård.  

Hamilton, Ronaldo och Woods är inte ensamma om att äga flera lyxvillor och lägenheter. Serena Williams, Maria Sharapova, Henrik Lundqvist, LeBron James och många andra, är flerfaldiga fastighetsägare. Höjden av lyx är fortfarande en smaksak, men visst vore det skönt om man hade lite mer utrymme i hemmet – eller en sommarvilla för att slippa vintern.