Indisk Stil

När man tänker på Indisk inredningsstil, är det kanske inte så konstigt att man tänker på sortimentet hos butiken Indiska. För mig är den indiskainredningsstilen en uppsjö av färger, dans, dekorationer. Detta tillsammans med rökelser och den klassiska elefanten.

Vill du ha ett hem i Indisk Stil, så är det inte så svårt att fixa.

Indiska hem

Indiska hem består ofta av små grupperingar av dekorationsföremål.  Små statyer, vackra glasskålar, blommor, dekorativa kuddar och antika porslinsföremål är exempel på dekorationer som förekommer i hemmen.

Populära motiv på dekorationer och utsmyckningar, som är särskilt viktiga i det indiska sättet, är bland annat lotusblomman, som står för skönhet.

Lotusblomman, Indisk inredninsstil

Olika former av kärleksmotiv är också populära och kommer från en gammal Hinduisk tro där ett kärlekspar, mithuana, representerar unionen mellan man och gud. På väggarna är det vanligt att man, förutom traditionella tavlor, hänger upp mattor och andra textilier som prydnad.

Indiska färger är ofta färgstarka och varma. Populära färger som används är havsblå, olika beiga toner, pistagegrön, rosa, mangogul och rött. Användningen är ofta symbolisk. Färgen röd är Kamas färg, den indiska guden av kärlek och passion och inbjuder till romantik. Gul är en reflektion över solljus, gul är vanlig i de södra delarna av Indien.

One thought on “Indisk Stil

  1. […] Indisk inredningsstil | Kurragömma Är den sida som är mest populär. Jag kommer fylla på med mer inlägg om varma […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>